Kirkkonummen Rengaspiste Oy

Rengaspainevalvonta / TPMS

TPMS-järjestelmän merkitys ja huolto

Turvallisuuden ja ekotehokkuuden parantaminen auton rengaspaineiden seurannalla

TPMS-järjestelmän tarkoitus on, nimensä mukaisesti, seurata rengaspaineita ja siten vähentää autoista syntyviä päästöjä sekä lisätä turvallisuutta. Kunnossa oleva järjestelmä ilmoittaa kuljettajalle, jos jonkin renkaan paine yllättäen vähenee. Tällöin kuljettaja voi turvallisesti pysähtyä ajoissa ja esimerkiksi vaihtaa renkaan.

Kirkkonummen Rengaspisteessä voit tarkastaa järjestelmän toiminnan sekä tarvittaessa korjata tai vaihtaa rikkoutuneet anturit.

Kaikkiin automerkkeihin ja myös TESLA Bluetooth järjestelmät.

Euroopan komissio on hyväksynyt lain, joka edellyttää integroituja rengaspaineiden seurantajärjestelmiä kaikkiin vuodesta 2014 alkaen valmistettuihin uusiin autoihin.

Vaikka ajoneuvossasi olisikin TPMS-järjestelmä, se ei kuitenkaan tarkoita, että manuaalista rengaspaineiden tarkistusta ei tarvittaisi. Rengaspaineet tarkistetaan rutiininomaisesti varotoimenpiteenä 1-2 kertaa kuukaudessa.

  • Renkaiden valinta

  • Jokaisen auton rekisteriotetiedoissa on merkittynä yksi tai useampi suositeltu/hyväksytty rengaskoko. Autonvalmistaja on valinnut alkuperäisrengastukseksi suorituskykyluokaltaan ja kantavuudeltaan auton suorituskykyä ja ajo-ominaisuuksia vastaavan rengastyypin. Tällä rengastyypillä valmistaja on hienosäätänyt auton alustarakenteen normaalikäyttöön sopivaksi.
  • Jos haluat muuttaa autoon valittua rengaskokoa tai kantavuus- ja nopeusluokkaa, varmista asia ensin automerkin edustajalta tai meiltä. Soittamalla meille saat samalla myös tarvittavat vannetiedot ja mahdolliset poikkeavat rengaspainesuositukset. Rekisteriotteessa ilmoitettua rengaskokoa saa leventää tai kaventaa maksimissaan 30 mm ja vanteen halkaisijaa voidaan muuttaa maksimissaan yhdellä tuumalla ilman muutoskatsastusta. Uudemmissa autoissa tulee huomioida myös esimerkiksi jarrusatuloiden, pyörän ripustuksien ja ABS-jarrujärjestelmän sekä ajonhallintajärjestelmän rajoitteet rengaskoon muutoksissa.
  • Vältä käyttämästä autossasi samanaikaisesti erimerkkisiä ja –tyyppisiä renkaita. Jos valitset talvirenkaiksi nastoitetut renkaat, kaikki neljä rengasta tulee olla nastoitettuja. Huolehdi, että varsinkin samalla akselilla olevat renkaat ovat kulumisasteeltaan samanarvoisia. Vähemmän kuluneet renkaat sijoitetaan taka-akselille. Nastallisista talvirenkaista saa puuttua nastoja enintään 20%, jotta ne olisivat laillisia.
  • Huomaa, että talvirenkaiden suorituskykyluokkamerkintä on yleensä alhaisempi kuin kesärenkailla. Se on syytä ottaa huomioon, jos olet lähdössä ulkomaille. Asiasta voit tiedustella lisää soittamalla meille.

Rahoitus & osamaksu

YLLÄTTIVÄTKÖ RENGASHANKINNAN KULUT? EI HÄTÄÄ, VALITSE RENGASCENTER-RAHOITUS

Resurs Bank -rahoituksella saat lainapäätöksen heti, ilman takaajia tai vakuuksia. Hae tiliä lähettämällä viesti RENGASCENTER numeroon 18311. Saat paluuviestinä linkin, jonka kautta pääset täyttämään hakemuksen.