Kirkkonummen Rengaspiste Oy

Tasapainotukset

Renkaan tasapainotus

Kirkkonummen Rengaspisteessä huolehditaan myös renkaidesi tasapainotuksesta, jotta sinun olisi mukavampi ajaa ja autosi kestäisi käytössä pidempään ilman huoltoa.

Rengas-vanne-yhdistelmien uudelleentasapainotus tulisi tehdä viimeistään kausivaihdon yhteydessä. Renkaiden kuluessa niiden paino kevenee, jolloin myös tasapainotus muuttuu. Etu- ja takarenkaiden paikkojen vaihto suositellaan tehtäväksi 7 500 – 10 000 kilometrin ajomatkan välein, jolloin rengas-vanne-yhdistelmät tulisi myös tasapainottaa.

Seuraavista tekijöistä voit epäillä renkaidesi olevan epätasapainossa:

  • Auto täristää suurilla nopeuksilla.
  • Renkaan kulutuspinta kuluu epätasaisesti.
  • Polttoaineen kulutus kasvaa.
  • Auton jousituksessa on ongelmia.

Jos havaitset yhden tai useamman näistä oireista – vaikka renkaat olisivat suhteellisen uudet – autossasi voi olla epätasapainoinen rengas-vanne-yhdistelmä. Ota silloin yhteyttä lähimpään Kirkkonummen Rengaspisteeseen ja pyydä tarkistamaan renkaidesi tasapainotus.

Renkaiden oikea tasapainotus ylläpitää autosi ohjattavuutta, vakautta, suorituskykyä, tehokkuutta, turvallisuutta, ajamisen mukavuutta ja jopa nopeusmittarin tarkkuutta. Renkaiden tasapaino parantaa myös renkaiden, laakereiden, iskunvaimentimien ja muiden jousituksen osien käyttöikää. Tasapainotus on paikallaan aina renkaidenvaihdon yhteydessä tai jos vaikkapa ratti tuntuu tärisevän.

Kirkkonummen Rengaspisteessä huolehditaan renkaiden tasapainotuksesta asiantuntemuksella. Ota yhteyttä!

  • Renkaiden valinta

  • Jokaisen auton rekisteriotetiedoissa on merkittynä yksi tai useampi suositeltu/hyväksytty rengaskoko. Autonvalmistaja on valinnut alkuperäisrengastukseksi suorituskykyluokaltaan ja kantavuudeltaan auton suorituskykyä ja ajo-ominaisuuksia vastaavan rengastyypin. Tällä rengastyypillä valmistaja on hienosäätänyt auton alustarakenteen normaalikäyttöön sopivaksi.
  • Jos haluat muuttaa autoon valittua rengaskokoa tai kantavuus- ja nopeusluokkaa, varmista asia ensin automerkin edustajalta tai meiltä. Soittamalla meille saat samalla myös tarvittavat vannetiedot ja mahdolliset poikkeavat rengaspainesuositukset. Rekisteriotteessa ilmoitettua rengaskokoa saa leventää tai kaventaa maksimissaan 30 mm ja vanteen halkaisijaa voidaan muuttaa maksimissaan yhdellä tuumalla ilman muutoskatsastusta. Uudemmissa autoissa tulee huomioida myös esimerkiksi jarrusatuloiden, pyörän ripustuksien ja ABS-jarrujärjestelmän sekä ajonhallintajärjestelmän rajoitteet rengaskoon muutoksissa.
  • Vältä käyttämästä autossasi samanaikaisesti erimerkkisiä ja –tyyppisiä renkaita. Jos valitset talvirenkaiksi nastoitetut renkaat, kaikki neljä rengasta tulee olla nastoitettuja. Huolehdi, että varsinkin samalla akselilla olevat renkaat ovat kulumisasteeltaan samanarvoisia. Vähemmän kuluneet renkaat sijoitetaan taka-akselille. Nastallisista talvirenkaista saa puuttua nastoja enintään 20%, jotta ne olisivat laillisia.
  • Huomaa, että talvirenkaiden suorituskykyluokkamerkintä on yleensä alhaisempi kuin kesärenkailla. Se on syytä ottaa huomioon, jos olet lähdössä ulkomaille. Asiasta voit tiedustella lisää soittamalla meille.

Rahoitus & osamaksu

YLLÄTTIVÄTKÖ RENGASHANKINNAN KULUT? EI HÄTÄÄ, VALITSE RENGASCENTER-RAHOITUS

Resurs Bank -rahoituksella saat lainapäätöksen heti, ilman takaajia tai vakuuksia. Hae tiliä lähettämällä viesti RENGASCENTER numeroon 18311. Saat paluuviestinä linkin, jonka kautta pääset täyttämään hakemuksen.