Tasapainotukset

Renkaan tasapainotus

Kirkkonummen Rengaspisteessä huolehditaan myös renkaidesi tasapainotuksesta, jotta sinun olisi mukavampi ajaa ja autosi kestäisi käytössä pidempään ilman huoltoa.

Rengas-vanne-yhdistelmien uudelleentasapainotus tulisi tehdä viimeistään kausivaihdon yhteydessä. Renkaiden kuluessa niiden paino kevenee, jolloin myös tasapainotus muuttuu. Etu- ja takarenkaiden paikkojen vaihto suositellaan tehtäväksi 7 500 – 10 000 kilometrin ajomatkan välein, jolloin rengas-vanne-yhdistelmät tulisi myös tasapainottaa.

Seuraavista tekijöistä voit epäillä renkaidesi olevan epätasapainossa:

• Auto täristää suurilla nopeuksilla.
  • Renkaan kulutuspinta kuluu epätasaisesti.
  • Polttoaineen kulutus kasvaa.
  • Auton jousituksessa on ongelmia.

Jos havaitset yhden tai useamman näistä oireista – vaikka renkaat olisivat suhteellisen uudet – autossasi voi olla epätasapainoinen rengas-vanne-yhdistelmä. Ota silloin yhteyttä lähimpään Kirkkonummen Rengaspisteeseen ja pyydä tarkistamaan renkaidesi tasapainotus.

Renkaiden oikea tasapainotus ylläpitää autosi ohjattavuutta, vakautta, suorituskykyä, tehokkuutta, turvallisuutta, ajamisen mukavuutta ja jopa nopeusmittarin tarkkuutta. Renkaiden tasapaino parantaa myös renkaiden, laakereiden, iskunvaimentimien ja muiden jousituksen osien käyttöikää. Tasapainotus on paikallaan aina renkaidenvaihdon yhteydessä tai jos vaikkapa ratti tuntuu tärisevän.

Kirkkonummen Rengaspisteessä huolehditaan renkaiden tasapainotuksesta asiantuntemuksella. Ota yhteyttä!